maanantai 2. maaliskuuta 2015



Maaliskuun hevonen Tuomiponi


Jos helmikuussa oli lauma hevosia aurinkoa palvomassa, maaliskuussa palataan taas puuhevosiin. Tuomiponi on uutta kokeilevaa puuhevostuotantoa. Tavoitteena olisi tehdä ainakin sata erilaista puuhevosta Mustajalan aittaan myytäväksi ja katseltavaksi. Aika paljon saa vielä hevosia veistellä, tämä taitaa olla viidestoista tällä hetkellä valmiina olevista. Puuhevosten tekeminen on minulle harrastus työn sisällä, varmaan se sata hevosta on tullut tehtyäkin jo. Alkuun tein vain hyvin hiottuja `puuseppämäisiä´ hevosia, mutta nyt eniten kiehtovat rosoiset pinnat ja ulkona sään armoilla viimeistellyt puuhevoset. Muutama on tuossa aitan seinustalla nytkin ahavoitumassa auringon ja sateen vaikutuksesta. Siitä sitten poimitaan vuoden tai kahden kuluttua osaksi minun ja osaksi luonnon muovaama heppa. Kesällä vien muutaman myös jonnekkin rannalle hiekan hiottaviksi ja saamaan merivesikylpyjä. Jos siis törmäät jossain päin Hailuotoa jalastaan kahlittuun puuhevoseen, älä hämmästy, se on vain pintakäsittelyssä.

Muutakin uutta on kehitteillä. Ikinä en olisi uskonut koruja tekeväni, mutta nyt on tullut sellaistakin kokeiltua. Onneksi suurimman osan näpertelystä ja suunnittelustakin tekee kaksi ystävääni, minulla ei oikein hermot kestä niin pieniä kappaleita. Mutta niin vain Vasa- korvakorut ja kaulakorut, sekä Halko- korvakorut ovat totta ja kohta myynnissä nekin.

 Pitkään suunnitteilla olleet hyllyt ovat nyt myös prototyypin asteella. Eläinten ystäville ja lapsille hyllyt Seepra, Gandalfur, Söötti, Piisku ja Uiva hirvi. Ehkä parista ensimmäisestä tulee kuvia jo tällä viikolla tänne ja facebook sivuille. Mukava niitä on ainakin suunnitella ja tehdä, katsotaan sitten mikä on lopputulos.









2 kommenttia: